Kunstnerforbundet ( 2003)
Melankolsk
Harald Flor, Dagbladet 20 august 2005 (utdrag)
“Cleansing”- et badekar med elgskinn innvendig - tar opp den fremmedgjørende forvandlingen fra Meret Oppenheims surrealistiske ikon “pelsforet tekopp” og kombinerer dette med impulser fra Robert Gobers aktuelle objektkunst. Den svarte svømmeredskapen som omdannes til synkelodd- er mer mørkstemt melankolsk enn Dada forgjengerne.
ENGLISH translation:
full of Melancholy
Harald Flor, Dagbladet 20 august 2005 (excerpt/loosely adapted from source)
The art work“ Cleansing,” a bath tub draped with ( in) elkskin combines the alienating metamorphosis from Meret Oppenheim`s surreal icon “ Fur- coated tea cup”, with impulses from Robert Grober`scontemporary object art. The black swimming devicethat transforms into a plumb- bob, is even darker in essence than Dada`s predecessors.
Translation: Ann- Cristin Knutsen
Utdrag fra katalogtekst om arbeidet cleansing
Arbeidet Cleansing har form av et badekar, en avstøpning i gips, foret med elgskinn. Det er lagt opp til at man skal stige ned i karet, avstøpningen er satt inn i en grov treramme med plattform, tilsynelatende provisorisk, men solid. En slange er koblet til undersiden av karformen, men det finnes ikke noe avløp. Gipsformen som holdes oppe av den bastante trerammen, er en skjør affære, som ikke nødvendigvis vil tåle vekten av en kropp. Innsiden av badekaret er heller ingen likegyldig overflate, den har tilhørt, og referer til noe levende. Cleansing kan være et bilde på renhetens omkostninger, det moderne menneskets risikable prosjekt som til enhver tid handler om å forbruke, nedlegge og ta i besittelse ressurser som det ikke burde ha tilgang til. Sammenstillingen kan også symbolisere fremmedgjøring, den følelsen av hjelpeløshet som oppstår i konfrontasjoner mellom det høyst upassende og en ordinær setting. Hvis man velger bort arbeidets manglende funksjonalitet og foruroligende skjørhet, kan det være en invitasjon til en behagelig opplevelse, man kan stige opp i karet og omsluttes av myk pels.
Aud Ganberg, Stenersenmuseet